Weband участва за 5-и път в конкурса 'Сайт на годината'

Статии

Време за четене: 3 Минути

Дата:

Weband участва за 5-и път в конкурса 'Сайт на годината'.

За пета поредна година, Фондация за активно развитие на уеб, чийто основатели са Жюстин Томс, Любомир Русанов и Методи Дреновски, провежда конкурса “Сайт на годината”*, под надслов “Най-добрите сайтове заслужават признание”.

Тази година има допълнителни категории, една от които е “Подкаст” - за всички създатели на този все по-популярен в онлайн средите формат; Категория “Личен блог” и Категория “Онлайн игра”. Новите попълнения, заедно с категорията “Мобилно приложение”, вече са с безплатно участие и за тях ще се гласува само от публиката.

За тазгодишното издание, имахме огромното щастие, удоволствие и чест да допринесем, изработвайки цялостната визия на Конкурса.

В Сайт на годината 2022 могат да участват проекти на всички езици, стига да са създадени в България, от български екипи и фирми. Всеки проект се проверява от представител на Младежкото жури по критерии, които са точно описани и подадени от титулярното жури. След това, специалист от основното жури оценява по десетобалната система участващия проект и оставя своя коментар. За да започне гласуването, всеки член на основното жури декларира своята обвързаност/необвързаност с участниците в Конкурса.

Weband участва за 5-и път в конкурса 'Сайт на годината' image

Крайната оценка на всеки участващ проект се формира по следния начин: 30% от оценката за дизайн, 30% от оценката за програмиране, 30% от оценката за маркетинг и 10% от оценката за правно съответствиe.

Това, което “Сайт на годината” дава на всеки участник, след приключването на Конкурса, е безценна обратна връзка от утвърдени професионалисти от различни области на уеб: Програмиране, Дизайн и Маркетинг.

Ние от Weband® вярваме, че има талантливи хора в сферата на уеб в България и заедно трябва да се подкрепяме, мотивираме и вдъхновяваме, за да допринасяме за по-добра уеб култура и бизнес среда в бранша!

„Състезанието винаги е нещо добро. Принуждава ни да дадем всичко от себе си. Монополът прави хората самодоволни и доволни от посредствеността.” - Нанси Пърси, автор

Възползвай се да се регистрираш и вземеш участие в най-престижния конкурс в страната до 28.08.2022г., в периода на Ранната регистрация, в който таксата за участие е 120лв.

Ние вече регистрирахме своите проекти в категориите “Продуктов сайт” и “Онлайн игра”.

*Конкурсът “Сайт на годината” се провежда от 2018-а година насам и има за цел да докаже високия стандарт на уеб в България, давайки поле за изява на собственици и създатели на сайтове. Всички уеб разработки се разглеждат и оценяват от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите получават престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито връчва и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда.