Web(and) Talks с Жюстин Томс

Web(and) Talks

Време за четене: 4 Минути

Дата:

Web(and) Talks с Жюстин Томс.

От 1999г. до днес, е основател на конкурсите БГ Сайт (1998г. - 2014г.) и Сайт на годината (2018г. - до днес), стимулиращи развитието на българското онлайн пространство и даващи поле за изява на талантливи български уеб професионалисти - дизайнери, програмисти, маркетолози.

Жюстин Томс за "Сайт на годината":

За хората, които не знаят, сподели ни какво се крие зад организирането и реализирането на едно такова мащабно събитие?

Крие се много, много труд на малък екип хора, с които сме добре сработени - правим го от години. Нужна е и голямата подкрепа на целия бранш - журито, партньорите, участниците. И много страст - човек да си обича това, което прави.

Имало ли е идея за конкурс предвиден основно за млади, прохождащи в сферата, хора, които са фрийлансъри или любители?

Този конкурс взима наистина много усилие. Има новото решение с Младежкото жури, за да въведем и по-младите професионалисти в уеб. Има подобен на колеги от Пловдив, насочен само към младите хора.

Разкажи ни малко повече за така очакваната "Карта на българския интернет бранш".

Искаме и подготвяме удобен тул, през който хората онлайн - клиенти, възложители, да се ориентират по-добре в дигиталните компании и кой какво предлага. Ние си разбираме от спецификите, но това не е нужно за всеки наш клиент. С картата искаме да ги улесним. А и да покажем многообразието на бранша и силата ни.

Web(and) Talks с Жюстин Томс image

Не на последно място, какво ново може да очакваме от "Сайт на годината" в бъдеще?

Журито и приятелите на Конкурса са тези, които решават какво ново е нужно да се въведе, за да е конкурсът актуален и да дава най-доброто за бранша. Вярвам ще има новости и догодина - следете в каналите на Конкурса. :)

Кои са най-често срещаните причини, които сте забелязали да спират хората от участие в Конкурса?

Съвсем нормално е да има разочарование, особено когато фокусът е получаване на награда. От всички участници, колкото и да са добри те, само един взима статуетка в категория. За мен участието следва да е мотивирано от много по-широк спектър възгледи - да си част от бранша, да си свериш часовника, да получиш обратна връзка. Вярвам всеки, който иска да е част от това чудесно начинание може да намери своята собствена правилна мотивация.

Знаем, че един от интересите ти е градското земеделие. Защо това ни влияе позитивно и как най-лесно можем да започнем?

Всеки ще намери за себе си своя начин да почива, да се зарежда, да се вдъхновява. За мен природата като цяло е източник на много енергия и велик учител. Началото е лесно - семена за интересно растение, малко пръст, вода, желание и търпение. Плодовете идват след това - силата на живота е голяма!

📝 Блогове на Жюстин Томс:

smiling.webreality.org/blog

blog.justinetoms.com

🌎 Сайт на Жюстин Томс:

www.justinetoms.com

*С "𝐖𝐞𝐛and Talks" ще имаш възможността да опознаеш личности с принос към нашия дигитален бранш, от които можеш да научиш много и да се вдъхновяваш!

Не забравяй да ни последваш в Instagram, където да следиш за следващите издания на нашата рубрика, както и за повече интересна информация за случващото се в дигиталния свят около нас!