Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband

Статии

Време за четене: 3 Минути

Дата:

Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband.

В петък, на 19 април 2024 г., имахме удоволствието и честта да присъстваме на тържественото откриване на Националния кръг на Олимпиадата по география и икономика, в зала "Проф. Марин Дринов", в Централната сграда на Българска академия на науките.

На събитието присъстваха членовете на националната комисия, преподаватели, учени, участници, техните преподаватели и гости, за да отбележат този специален момент. Специален гост на тържественото събитие беше и заместник-министъра на образованието и науката, Емилия Лазарова.

България се нарежда на престижното 6-то място във вечната ранглиста по медали в света, откакто съществува това състезание. Международната олимпиада се провежда от 1996 г. и страната ни за този период е спечелила цели 14 медала!

Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband.
Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband.

Спечелените медали на XVII-та и XVIII-та международна олимпиада, на чиято тържествената церемония по награждаване имахме щастието да присъстваме, лауреатите завоюват общо 7 медала: 1 златен 🥇, 5 сребърни 🥈🥈🥈🥈🥈 и 1 бронзов 🥉. 

Българските ученици на XIX-ата Международна олимпиада по география в Бандунг, Индонезия, състезавайки се с още близо 200 участника от 46 държави, печелят общо 4 медала: 2 златни 🥇🥇 и 2 бронзови 🥉🥉.

Присъствието ни на тазгодишното тържествено откриване на олимпиадата беше отлична възможност да споделим вълнението и гордостта с всички участници, да ги подкрепим на Националния кръг на олимпиидата, както и да им пожелаем успех и участие на Международната олимпиада (iGeo), представяйки, за пореден път, достойно България на световната сцена. 🇧🇬

По случай тазгодишния 20-и юбилей, имахме удоволствието да допринесем към Националната олимпиада по география и икономика, създавайки техния уебсайт и юбилейно лого. 🧑‍💻 🌎

Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband image Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband.
Националната олимпиада по география с нов сайт от Weband.

Благодарни сме, че ни беше предоставена възможността да споделим нашия опит и страст с толкова много хора, които споделят любовта към образованието и науката. 📖 🗺️

🙏🏼 Благодарим и лично на доц. д-р Емилия Патарчанова (Председател на Националната комисия за организиране и провеждане на националната олимпиада по география и икономика), както и на г-жа Гергана Иванова (Главен експерт по география, МОН) за поканата.