Магична среща 'Златна котка' - Завръщането

Събития

Време за четене: 4 Минути

Дата:

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.

Преди 2 дни се състоя за 9-ти пореден път най-големият магичен фестивал на Балканите - Магична среща “Златна котка”. Той се провежда в столицата на хумора, сатирата и магията - град Габрово, от далечната 2012-а година насам.

Състезанието за най-престижната награда „Златна Котка“, има няколко категории - “Манипулации”, “Фокуси”, “Илюзии”, “Комична магия”, “Ментална магия”, “Магия отблизо” и “Детска магия”. А журито, което оценява състезателите е съставено от световно признати имена от магичния свят.

Тази година събитието приюти над 160 човека, които имаха възможността и удоволствието, в рамките на три дни, да присъстват на лекции, състезания и гала спектакъл. За първа година, поради големия интерес, имаше две представления.

Gran Prix статуетка "Златна Котка” 2022 спечели Martin Hansson със своето зашеметяващо представяне. Част от останалите награди бяха “Най-оригинално сценично присъствие” осигурени от Драго Драганов, “Най-добър комедиен номер” и “Най-добър ментализъм” от Весо Шоу, награда - “Стремеж за развитие” / “Striving for excellence” от Фондация “МАГИЯТА Е ИЗКУСТВО”/ “Art of Magic Foundation ”, Специална награда за изключително постижение в магията отблизо, осигурена от Рубироса и награда на публиката от Weband.

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането image

Тазгодишни лектори бяха Марио Лопез, Джошуа Джей, Драго Драганов, а сред специалните гости присъстваха Пикси и Зека (Сърбия), Фритз Алкемаде (Амстердам), Zippo (Китай).

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането image Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.
Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.

Марио Лопес, от Испания, носител на награда “FISM” (Международната федерация на магическите общества), е познат като “sleight-of-hand master”. Неговите световноизвестни фокуси впечатляват всички, като едни от тях са фокусът с цигарата и солта.

Джошуа Джей държи рекорд на Гинес за най-много намерени карти от разбъркано тесте за 1 минута. Той също се появява на Fool Us, където заблуждава Penn & Teller.

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.
Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.

Благодарение на Евгени Точев и Йордан Белев, Магична среща “Златна котка” е утвърден като най-мащабният фестивал за илюзионно изкуство в Източна Европа. Без техните неуморни усилия, безпрецедентни организационни умения и любов към илюзионното изкуство, нищо от случващото се нямаше да бъде възможно. Иван Петров, още познат като Венсан, е човекът, който влага изключително много от себе си и допринася със своето невероятно чувство за хумор, за това събитието да е това, което е.

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.
Магична среща 'Златна котка' - Завръщането. Магична среща 'Златна котка' - Завръщането.

Магична среща “Златна котка” събира на едно място фокусници от цял свят, приятели и познати, вдъхновява хора, сближава и вълнува всеки, който се докосне до тази атмосфера. Събитието дава възможност и на много прохождащи млади фокусници, да стъпят на сцена и да покажат на какво са способни.

Магична среща 'Златна котка' - Завръщането image

Атмосферата на Магична среща “Златна котка” не може да се опише с думи, тя трябва да се преживее. Най-искрено изразяваме нашето огромно удовлетворение и щастие, че сме част от тази общност, благодарност на всички хора, които полагат неиумоверни усилия да развиват това изкуство в България и по света и призоваме всеки, който до сега не е бил на “Златна котка” да го направи. Страхотна възможност за това ще има догодина, когато ще бъде юбилейното десето издание на събитието, а ние вече нямаме търпение за него!

🌎 Уебсайт - www.goldencat.eu

Facebook страница

Instagram профил