Код: Motion Благоевград 2019

Събития

Време за четене: 3 Минути

Дата:

Код: Motion Благоевград 2019.

За 4ти пореден път се проведе конференцията Код: Motion. Събитието се състоя на 5 октомври (събота) в Театрална зала “Д –р Карл Джераси“ на Американския университет като отново имахме удоволствието да бъдем спонсори и активна част от организационния процес.

Щастливи сме, че с  всяка конференция се увеличава бройката на будните и мотивирани млади хора. Те с интерес слушаха и попиваха от опита на нашите лектори, които  отново ни потопиха в магията на Дигиталния свят и ни разказаха за особеностите на маркетинга, програмирането, дизайна, мениджмънта, продажбите, видеото и бъдещето на бранша.

Открихме събитието с дискусия между няколко от нашите лектори и организатори, всеки изключително развит и опитен в своята сфера. Поговориха за успешния проект и процесите, през които преминава. Даниел Лидиянов бе модератор като провокираше с въпроси както и самите лектори, така и публиката, които активно участваха в дискусията. След това продължихме със създателя на PVDigital Петър Владимиров, който ни разказа за това как се прави успешен маркетингов проект. Иван Гинев от Cog Graphics сподели с нас какво представлява дизайнът. Презентацията му включваше прилики и разлики между дизайна и изкуството. Също така поговори и за различните видове дизайн, с които човек може да се захване, и за опита, който има в сферата. Нашата звезда Ангел Миладинов предаде част от знанията си в програмирането. Разказа как се създава уеб сайт, трудностите, през които преминава в работата си, и как достига до технологични решения за тях. Образователният директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative Александър Иванов сподели с нас страстта си в (не съм сигурна дали е правилният предлог) мениджмънта, как се ръководи и развива проект и какви качества са нужни за един проджект мениджър. След това преминахме към Пламен Попов, който ни обясни какво е да си предприемач, как да бъдеш успешен в продажбите и през какви стъпки трябва да се мине. От там Джоузеф Ал-Ахмад застана на сцената и поговори за киноиндустрията и в частност как се прави качествен видео материал. Беше отделил време от лекцията си, за да ни пусне късометражен филм, изцяло създаден от изкуствен интелект, с което хвърли в мисли по-голямата част от публиката (не знам дали това изр е окей). Последният ни лектор бе Иван Ванков (Gatakka), който предпочете лекцията му да протече като разговор с младите, които с интерес слушаха и дискутираха иновациите и бъдещето на технологиите. 

Денят премина, научавайки нови неща, вдъхновявани да задаваме въпроси и да се интересуваме, учейки се един от друг, завързвайки нови приятелства и познанства, обсъждайки наученото, играейки игри, а накрая събитието завършихме като приложихме знанията в практическо упражнение, което беше съчетано и със забава. 

Фурор предизвика и най-малкият помощник в събитието - Деян. Само на 9 години активно обикаляше из публиката и даваше глас на всеки, който имаше въпрос към лектора. Не се предаде до края на събитието, като бликаше от енергия и интерес през цялото време.